Taigen : 150 gr margariini,
100 gr hapukoort,
300 gr jahu.
Täidis :
500 gr kalafileed,
1 spl toiduõli,
½ tl soola,
1-2 spl lahjendatud äädikat (3%),
punet, melissi, majoraani,
1 klaas hakitud kupatatud seeni,
2 spl margariini,
2 spl koort,
soola.
Valmistatakse hapukoore-muretaigen ja hoitakse 1/2 tundi külmas.
Pool kalafileest lõigatakse 2 cm laiuste ribadeks, pool hakitakse. Õlist, äädikast ja maitsetaimedest valmistatakse marinaad, maitsestatakse soolaga. Kalaribad pannakse kaussi, marinaad valatakse üle ja lastakse 1 tund seista, aega- ajalt kalatükke pöörates.
Hakitud seened kuumutatakse margariinis, lisatatkse hakitud kala, maitsestatakse.
Taigen jaotakse kaheks osaks, üks osa rullitakse õhukeseks ja asetatakse vormi või plaadile, nii et ääred jäävad kõrgemad .
Küpsetakse 10 min, lastakse veidi jahtuda ja tõstetakse täidis peale – esiteks kalaga hautatud seened, pelae kalatükid. Teine osa taignat rullitakse samuti õhukeseks ja pannakse täidise peale. Servad surutakse kinni. Vorm määritakse pealtmunaga ja küpsetatakse 40 min 175 C juures.
Süüakse soojalt. Lisandiks kurgi- või tomatisalat.
Jutt keeruline aga tasub proovida, maitse super!!!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar