1. Koostage varakult hoidiste valmistamise plaan - arvestades perekonnaliikmete arvu, säilitustingimusi ja - võimalusi. Muretsege õigel ajal vajalik taara ja sulgemisvahendid.
2. Plaanige võimalikult mitmekesiseid hoidiseid- kompotte, mahlu, püreesid, keediseid, tarretisi, marinaade jne. Ärge valmistage üht liiki liiga palju.
3. Katsetage julgesti uusi retsepte! Aja jooksul jäävad sõelale teie perele meeldivamad säilised.
4. Omakasvatatud või ostetud aiasaadusi kasutades arvestage, et C-vitamiini lagunemine algab neis kohe pärast koristust. Seega tuleb nad hoidistada võimalikult kiiresti!
5. Purgid ja pudelid valige nii suured, et nende sisu saab korraga või võimalikult pea ära kasutada.
6. Purke ja pudeleid leotage 1 ööpäev, seejärel peske kuuma seebi- või soodaveega, loputage keeva veega ja nõrutage korralikult puhtal rätil.
7. Metall- ja klaaskaasi keetke mõni minut, plastkaasi ja - korke peske sooja sebiveega ja harjaga, kile kastke hetkeks keeva vette.
8. Hoidiste keetmisel kasutage email-, klaas- või roostevabast terasest nõusid ning töövahendeid. Töötlemisel jälgige hoolikalt puhtuse nõudeid.