Pikantne tomatikaste.
1 sibul,
1 porgand,
tükk sellerit,
2-3 spl rasva või toiduõli,
2 spl jahu,
500 gr küpseid tomateid või 1 1/2 spl tomatipüreed,
vett või puljongit,
1 tl suhkrut,
soola,
1 loorberileht,
10-12 tera pipart.
Maitseköögiviljaad riivitakse jämedalt, praetakse rasvas või toiduõlis, kuni nad on pehmed (10-15 minutit). Siis lisatakse jahu ja lastakse kergelt pruunistatakse.Segatakse juurde tükeldatud tomatid või tomatipüree ning vesi ja puljong, maitsestatakse soolaga. Lisatakse vürtsid ja keedetakse 10-15 minutit, seejärel kurnatakse läbi sõela. Kastet tarvitatakse külmalt kotlettide, köögiviljatoitude jt. kõrvale.
Kommentaarid
Postita kommentaar