1/4 piima,
31/2 - 4 kl jahu,
20 gr pärmi,
50 gr võid ,
50 gr suhkrut,
4-5 tera kardemoni,
1/2-3/4 tl soola.
Täidis: 200 gr võid, (1/2 klaasi paksu džemmi või marmelaadi).
Pealemäärimiseks muna, võõbaks 3 tl tuhksuhkrut, 1 tl vett, natuke sidrunimahla. ( Väljaandvus 25 tk).
Pärm segatakse külma piimaga, lisatakse jahu, suhkruga vahustatud või, peenestatud kardemon ja sool. Sõtkutaks sitke, mitte liiga kõva taigen, lastakse kerkida. Kerkinud taigen rullitakse õhukesteks kandiliseks tükiks, keskele pannakse toas seisnud, kuid mitte liiga soe või, ümbritsetakse taignaga. See rullitakse õhemaks, hoitakse siis jahedas kohas, rullitakse veel 4-5 korda õhukeseks ja pannakse iga kord 3-4 kordseks kokku. Lõpuks rullitakse õhukeseks, lõigatakse kolmnurkseteks tükkideks. Igale tükile pannakse võitükike või keedist, rullitakse kokku, keeratakse kõveraks, määritakse munaga ja küpsetakse helekollaseks. Valmis saiadele pannakse suhkruvõõpa.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar