1 kg lõhet,
sidrunimahla või äädikat,
soola, pipart,
80 gr võid,
paprikapulbrit,
2 klaasi valget veini,
1 klaas hapukoort,
2-3 spl riivitud juustu.
Lõhe pühitakse rätikuga puhtaks, piserdatakse sidrunimahla või äädikaga, puistatakse soola, pipart ja paprikapulbrit peale, hoitakse 1/2 tundi jahedas. Kala asetatakse piklikku võiga määritud vormi või pannile. Vein valatakse pannile, või (või toiduõli) jaotakse tükikestena kalale. Küpsetakse keskmiselt kuumas kastes. kui kala on küps , kaetakse ta hapukoorega ja puistatakse riivitud juustuga üle. Küpsetakse veel, kuni juust sulama hakkab.
Lauale antakse kuumalt, lisandiks keedetud kartulid ja lehe- või värskekurgisalat.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar