2. juuli 2013

Soolatud supisegu.




3 porgandit (300 gr),
2 sibulat või porrut (200 gr),
2 punast tomatit ( 300 gr),
2 ptersellijuurt ( 100 gr),
1 sellerimugul (100 gr),
2 spl hakitud peterselli - ja sellerilehti,
2 spl hakitud tillilehti,
200 gr soola.

Puhastatud aedvili tükeldada hästi peeneks, segada soolaga ja lasta veidi maitsestuda. Siis tõsta steriliseeritud purkidesse, suruda tihedaks, kaanetada ja panna külma. Ei vaja õhukindlalt sulgemist. Segu võib veidi teisendada , lisada kaunpipart vm, kuid arvestada, et iga 1 kg segu kohta võetakse 200 gr soola.
Kasutada talvel suppide ja pajaroogade maitsestamiseks.

Teravamaitselised kurgid.



Marinaad :
1 l vett,
1 tl soola,
3 spl 30-% äädikat,
3 spl suhkrut,
loorberilehti,
pipart,
tilliõisikuid.

1 kg kurkide (kasutada suuri täiskasvanud kurke) kohta 2 spl soola, 2 spl hakitud tilli, purki panemiseks sinepiseemned, mädarõigast, estragoni, küüslauku.

Keeta marinaad,  jätta kaane alla jahtuma.
Kurgid koorida, tükeldada pikuti sektoriteks (ribadeks). Kui ribad on purkides pikemad, siis tükeldada. Kurgiribad panna suuremasse nõusse, kus segada läbi hakitud tilli ja soolaga, peale piserdada veidi äädikat. lasta kaane all seista üle öö. Järgmisel päeval kurgid sõelal nõrutada ja tõsta purkidesse, vahele lisada sinepiseemneid, mädarõika- ja küüslaugutükikesi, estragoni, peale valada marinaad. Purki kuumutada 20 minutit 80 C juures. kaanetada õhukindlalt.

Marineeritud kurgiviilud sibulaga.



Marinaad:
3 l vett,
6 spl soola,
10 spl suhkrut,
6 spl 30-% äädikat.

6 kg kurki, 1 kg sibulat, maitseks sinepiseemneid.

Pestud kurgid ja kooritud sibulad lõigata õhukesteks ratasteks ja laduda vaheldumisi stereliseeritud purki, sekka puistata sinepiseemneid. Üle valada keev marinaad. Purgid kaanetada. 

Marineeritud kurgiviilud.



Marinaad :
3l vett,
6 spl soola,
8 spl suhkrut,
100 ml 30-% äädikat,
loorberilehti,
pipart.

7 kg kurke, maitseks kirsilehti, tillivarsi ja -õisikuid.

Marinaad keeta läbi, lõpuks lisada äädikas. Kurgiviilud panna marinaadi ja kuumutada, kuni muudavad värvi. Siis tõsta steriliseeritud purkidesse, mille põhja on pandud kirsilehti, tillivarsi ja -õisikuid. Kaanetada kohe.

27. juuni 2013

Marineeritud kurgid.





Retsept 1.

Marinaad :
3 l vett,
6 spl soola,
6 spl suhkrut,
6 spl 30% äädikat,
loorberilehti,
pipart,
tilliõisikuid.

6 kg kurke,
maitseks mustsõstralehti,
tillivarsi, küüslauku.

Marinaad keeta valmis, lisada äädikas. Kurgit tõsta marinaadi ja kuumutada koos, kuni kurgid muudavad värvi. Steriliseeritud purkide põhja panna mustsõstralehti, tükeldatud küüslauku ja tillivarsi. Kurgid laduda purkidesse, keev marinaad valada peale. Kaanetada õhukindlalt.

Retsept 2.

Marinaad :
5 l vett,
200 gr soola,
200 gr suhkrut,
100 ml 30 % äädikat.

10 kg kurke,
maitseks mädarõigast,
tillivarsi.

Kurgid valada üle kuuma veega ja hoida nii kinnikaetult pool tundi. Siis valada vesi ära, kurgid laduda steriliseeritud purkidesse, kuhu lisada ka mädarõika tükikesi ja tillivarsi. Keev marinaad valada peale. Kaanetada õhukindlalt.

26. aprill 2013

Kokteilisalat seentega.

1 kl marineeritud seeni,
1-2 õunu,
100 gr juustu,
150 gr hapukoort,
sinepit,
soola,
suhkrut, petersellilehti.

Seened ja õunad hakitakse, juust riivitakse peene riiviga. Serveerimisnõudesse laotakse ained kihiti: alguses seened, siis juust ja õunad, peale lusikatäis maitsestatud hapukoort. Sama korrata. Kõigepeale tupsuke riivjuustu, väike terve seen ja petersellioksake.

Kokteilisalat kanaga.

1 kl keedetud riisi,
200 gr keedetud või grillitud kanaliha,
2 keedetud muna,
100 gr värsket kurki ,
150 gr majoneesi,
suhkrut, soola,
pipar, petersellilehti.

Segveerimispokaalide servadele tehakse peeneks hakitud petersellilehtedest rõngad. Selleks kasutakse pokaali serv 2-3 mm sügavusel sidrunimahlasse ja siis hakitud peterselli. Lastakse kummuliasendis veidi taheneda.
Majonees maitsestatakse suhkru, soola ja pipraga , segatakse hulka peenelt kuubistatud värske kurk. Pokaalidesse laotakse kiht riisi, kiht tükeldatud kanaliha, hakitud muna. Peale lusikatäis kurgimajoneesi. Taas kiht riisi, kanaliha ning kastet.  Peale hakitud muna ja kanalihalõik.

Köögiviljavorm seentega.




1 kg köögivilja (peakapsas, lillkapsas, porgand, porrulauk, sibul, kõrvits jms),
1 l segaseeni,
1-2 spl õli või margariini,
2 spl nisujahu,
1,5 kl piima, soola, pipart,
2 muna+ 0,5 kl piima,
riivjuustu.
Köögivili puhastatakse , keedetakse peaegu pehmeks. Seened puhastatakse, tükeldatakse, asetatakse pannile ja kuumutatakse niiskuse eraldamiseks. Lisatakse rasv ja hetke pärast jahu. Segatakse ja valatakse piim juurde. Keedetakse mõni minut. Keedetud köögivili pannakse vormi, valatakse peale muna-piima segu. Kõigepeale peale tõstekase hautatud seened, raputakse üle riivjuustuga. Küpsetatakse 200-220 C juures pool tundi. Saab valmistada ja mikrolaineahjus.

17. aprill 2013

Ahjukala seentega.




0,5 kg räimefileed,
1 l tooreid seeni,
soola, pipart,
tilli,
1 sibul,
0,5-1 kl piima.
Seened puhastatakse , tükeldatakse ning segatakse tükeldatud sibula, pipra ja peenestatud tilliga. Võrmi põhja laotakse kalafileed, kaetakse seentega. Piim maitsestatakse soolaga, valatakse vormi. Küpsetatakse 175 C juures 30-45 min. Võib valmistada ka mikrolaineahjus.

Pannkoogid seenetäidisega.




Täidis:
1 l puhastatud seeni,
2 spl õli või margariini,
3 spl nisujahu,
1 kl piima,
0,5 tl soola, tilli.
Pannkoogitainas :
1,5 kl nisujahu,
0,5 tl soola,
3 kl piima,
2 muna,
praadimiseks õli.

Seened puhastatakse ja tükeldatakse, asetatakse pannile, kuumutatakse , et niiskus eralduks. Lisatakse veidi rasva, hautakse 5 minutit. Seentele lisatakse jahu, segatakse mõni minut, valatakse juurde piima ja maitsestatakse soolaga. Keedetakse tasasel tulel 15-20 min. Mõni minut enne keetmise lõppu lisatakse peenestatud tilli.
Pannkoogitaina valmistamiseks segatakse jahu ja sool. Lisatakse ühehaaval piim ja lõpuks munad. Praetakse ülepannkoogid, millel pannakse peale seenetäidis ning keeratakse rulli. Serveeritakse kohe või raputakse peale juust ja küpsetakse ahjus üle.

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком