19. juuli 2013

Õunasarv.














Taigen :
0,5 kl piima,
25 g pärmi,
0,5 tl soola,
2 sl suhkrut,
100 gr võid,
500 gr jahu,
(riivitud sidrunikoort).
Täidis :
1 kg õunu,
suhkrut,
kaneeli,
õunamahla;
määrimiseks muna,
puisteks tuhksuhkrut.

Valmistatakse pärmitaigen ja lastakse kerkida. vahepeal kooritakse õunad ja lõigatakse õhukesteks viiludeks. Puistatakse peale suhkrut ja kaneeli ning piserdatakse veidi õunamahla. Kaetakse kaanega ja lastakse seista.
Kerkinud taigen rullitakse kolmnurgakujuliseks. Õunalõigud valatakse ühtlaselt peale. Taigen keeratakse rulli alates laiemast osast. Rull painutatakse sarvetaoliselt kõveraks, tõstetakse ahjuplaadile ja võõbatakse munaga. Küpsetakse paraja kuumusega ahjus.
Jahtunud sarvele  puistatakse tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar