1 kg kabatšokke,
1/2 l (2 1/2 klaasi) vett,
1 1/2 tl soola,
1 tl suhkrut,
3 sl peenestatud mädarõika-, selleri- ja petersellilehti,
6-9 tera musta pipart,
(veidi kibedamaitselist punast pipart ja küüslauku),
2-3 sl 30% -list äädikat.
Kabatšokid pestakse hoolega puhtakse, viimasele pesemisveele lisatakse pisut soola; noori kabatšokke ei koorita, vanematel viljadel eemaldatakse koor ja seemned. Kabatašokid lõigatakse ratasteks või 8 cm pikkusteks ja 2-2,5 cm läbimõõduga kangideks, mis asetatakse õhukindlalt suletavasse purki vertikaalses asendis. Kuum marinaad valatakse peale , purgid tõstetakse kuumutamisnõusse, milles vee temperatuur on 70C, ja kuumutatakse 85C juures 10-15 minutit.
Liitrise purgi kasutamisel lõigatakse kabatšokikangid 6 cm pikkusteks ja asetatakse purki kahelt realt.
1 kg noortest kabatšokidest saab 3 pooleliitrist purki marineeritud saadust.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar