1kg kartuleid
250 gr hakkliha
4-5 sibulat
2 sl margariini
soola
pipart
0,5 l piima
2 muna
riivsaia
Kartulid koorida ja lõigata viiludeks. Sibulad hakkida, kuumutada margariiniga nõrgal tulel läbipaistvaks ja tõsta kõrvale. Samas rasvas praadida läbi hakkliha. Sibul tõsta tagasi liha juurde, maitsestada soola ja pipraga ning segada läbi. Pooled kartuliviilud laduda võitatud ja riivsaiaga puistatud ahjuvormi, peale tõsta hakkliha-sibulatäidis, sellele ülejäänud kartulid. Munad kloppida piimaga lahti, segu maitsestada soolaga ja valada üle kartulitele. Peale puistatakse riivsaia. Küpsetada ahjus umbes tund aega – alguses 225C kuumuses, hiljem 175 C.
Märkused.* hakkliha hulka võib lisada seeni või valmistatud seeni või valmistada täidise üldse seentest. * hakkliha asemel võib kasutada kalatükke või porgandid ja sellerit. * piima võib asendada aedviljade keeduleeme või puljongipulbrist valmistatud puljongiga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar