15. jaanuar 2012

Rukkitaignas küpsetatud sealiha.



2- kilone pehme sealihatükk, soola, 5 pipratera, 2 loorberilehte, 1 väike sibul, 1 porgand. Taignaks : 1 l vett, 2 kg rukkijahu, veidi keeduleeme rasva, soola.
Liha hõõrutakse soolaga sisse ja lastekse nii külmas seista kaks ööpäeva. Siis keedetakse 1 tund tasasel tulel väheses vees, kuhu on lisatud maitselisandid. Lastakse jahtuda samas leemes.
Rukkijahust ja veest segatakse taigen, kuhu lisatakse veidi soola ja keeduleeme rasva. Taigen rullitakse laiali, poolküps lihatükk pannakse keskele. Taigen surutakse kõvasti ümber liha ja näpitakse hoolikalt kinni. Voolitakse vette kastetud kätega ilusaks pätsiks. Taignarattaga tehakse muster peale. Algul pannakse pooleks tunniks 200 kraadisesse ahju, siis vähendatakse temperatuuri 170 kraadile ja küpsetakse veel poolteist tundi. Proovitakse , kas liha on valmis ( kui väljatulev leem on värvitu).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Lehed

Külastusi :

Вязаный брелок лисичка крючком

Вязаный брелок лисичка крючком